BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Pages

mereka yg amat hana sayangi

sekilas pandang



terima kasih pada yang sudi menjengah ceritera hatiku....

maaf sebab lambat hantar n3 baru kat blog ini
apapun kesudian anda menjengah ke sini membuatkan hana sangat terharu....
hope terhibur membaca karya hana yang tak seberapa ini....

salam sayang pada anda semua yang menyokong dan sudi menjengah ceritera hatiku

jangan lupa tinggalkan komen selepas baca ya...
semoga komen2 anda menambahkan lagi semangat hana untuk bekarya............

Tuesday, April 30, 2013

setulus kasih 5 (teaser)




 Nurin Alia yang comel

sorry lama hana tak update. masa seakan tak cukup 24 jam 7 hari... laju jer berlalu sehingga adakalanya hana tak terkejar. hope masih ada yang sudi baca. maaf sangat2...

salam rindu hana buat semua. lepas baca jangan lupa komen. love u....


“papa...” Nurin Alia menjerit memanggil Irfan. Irfan tersenyum sambil mendepakan tangannya untuk menyambut tubuh montel kesayangannya. Tubuh montel itu di peluk penuh kasih. Nazrina tersenyum. Mood suaminya baik untuk hari ini. Jika tidak Irfan hanya berada dalam dunianya sendiri malah Nurin Alia juga tidak di layannya sehingga anak kecil itu merajuk.

“Hmmm... sekolah seronok tak?” soal Irfan pada si kecil yang ketawa riang di ribaannya.

“seronok, cikgu baik sangat tapi Nurin tak sukala dengan seorang budak tu. Perasan comel. Selalu usik Nurin,,,” adu Nurin manja. Irfan hanya ketawa.

“Dia usik apa?” soal Irfan, melayan celoteh anak daranya itu.

“dia suka tarik rambut Nurin. Pastukan papa dia suka kataNurin gemuk. Mana ada Nurin gemuk, Nurin Cuma comel je kan papa?” adu si manja lagi.

“Ish kesian anak papa. Mana ada gemuk. Anak papa ni comel sangat. Dia cemburu dengan anak papa sebab Nurin Alia papa ni sangat comel. Comel macam mama...” bisik Irfan. Ubun-ubun Nurin Alia di cium penuh kasih.

“Comel macam ibulah... bukan mama. Nurin panggil ibulah papa...” jawab Nurin Alia petah. Irfan tersentak. Nazrina yang mendengar perbualan anak dan papa itu hanya diam. Namun jauh di sudut hati ada curiga yang bertandang.

“yelah... papa silaplah sayang... papa sorry ya,” bisik Irfan. Matanya merenung wajah Nazrina yang beku tanpa sebarang riak.

4 comments:

Ruunna Qizbal said...

best2.. nak lagiiii

baby mio said...

NAK LG.....

Nira Md.Jaffar said...

baru terjupe enovel setulus kasih..terus terjatuh cinta dgn kisah ini...harap ia satu cite lain dari cite yg lain..baca permulaan cite ni dh buat sy teruja..menarik..

Nira Md.Jaffar said...

jgn lupa yee..updated new entry kat FB sbb nk follow novel ni...takut termiss bab plak..hehehe

ANDA SUKA